2016-2020 Stratejik Planı Ajansın 5 yıl içerisinde odaklanmayı planladığı faaliyetleri belirlemeyi, kaynakların etkin ve yerinde kullanılmasını sağlamayı, kurumsal kimliğin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine destek olmayı hedeflemektedir. 2016-2020 Stratejik Planı Ajansın benimsediği vizyon misyon ve temel değerleri ile bunlara uygun olarak geliştirilen aşağıdaki 5 temel stratejiyi ortaya koymaktadır. Bu stratejiler altında ayrıca hedefler, yıllara göre faaliyetler ve bunlara ilişkin göstergeler belirlenmiştir.
Ajans faaliyetlerine ilgili altı aylık ve yıl raporlara buradan ulaşarak.
Daha Fazla Göster
Daha Fazla Göster
Ajans Bütçe Gerçekleşmelerine ulaşabileceksiniz.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri - Gelir Tablosu 2. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri - Gider Tablosu 2. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri - Gelir Tablosu 1. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri - Gider Tablosu 1. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri Gider Tablosu 2. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri Gelir Tablosu 2. Çeyrek.pdf
İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri - Gider Tablosu 1. Çeyrek.pdf
Daha Fazla Göster
4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca İstanbul gibi tek il için kurulan kalkınma ajanslarında Yönetim Kurulu Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı, Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ile Kalkınma Kurulu tarafından özel kesim ve/veya sivil toplum kuruluşlarından seçilecek üç temsilciden oluşur. Bu üç üyenin belirlenebilmesi için kalkınma kurulunda ayrı bir seçim yapılır ve adaylar arasından en fazla oyu alan ilk üç kişi, Yönetim Kurulunda görev yapar.
4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturulur. Kurul en fazla yüz üyeden oluşmaktadır ve temsilcilerin sayısı, görev süresi ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenmektedir. Yeni Kalkınma Kurulu oluşturulurken, kamuoyuna duyuru yapılır ve kurulda yer almak isteyen kurum ve kuruluşlardan talepleri alınır. Bakanlar Kurulunca belirlenen Kalkınma Kurulu listesi resmi gazetede ilan edilir.
Ajans faaliyetlerini yönlendiren temel doküman İstanbul Bölge Planıdır. 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Kalkınma Ajanslarının görevleri aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:
Ajans Bölge Planı kapsamında belirlenen eksen ve öncelikler doğrultusunda faaliyetlerinin ve kaynaklarının dağılımını belirlemektedir. Bölge planı ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı faaliyet ve projelere destek olmaktadır.
24.11Cuma
Büyük Veri ve Yapay Zeka Sertifika... Yer:Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş G... Saat: 14:00
09.06Salı
13. KALKINMA KURULU TOPLANTISI GER... Yer:İstanbul Ticaret Odası Meclis Salo... Saat: 09:30
10.12Salı
10. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ger... Yer:İstanbul Ticaret Odası Meclis Salo... Saat: 10:00